اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که قصد صادرات کالا و محصول خود به کشورهای خارجی را دارید؛ لازم است که پس از اخذ مجوزهای لازم مراحلی را نیز در جهت تکمیل و ارسال مدارک و سیر پروتکل های لازم جهت اخذ مجوز انجام دهید.

در این مقاله ما قصد داریم تا اطلاعات مفید و مختصر شده ای را در خصوص مدارک و اسناد مورد نیاز جهت صادرات کالا در اختیار شما خوانندگان عزیز و محترم قرار دهیم تا با اطمینان و اطلاعات کامل در این زمینه اقدام کرده و محصول خود را به کشورهای مختلف جهان صادر کنید؛ با ما تا پایان این متن همراه باشید.

صادرات کالا

درباره شرکت ما

شرکت بازرگانی دوانی یکی از فعال ترین شرکت ترخیص کالاست که بدین منظور با داشتن کارشناسان با تجربه و متخصص در این حوزه به عنوان مشاور امور بازرگانی با شما عزیزان در تماس است. امروزه در واقع یکی از دغدغه های اساسی و مهم بازرگان، عدم اطلاعات کافی درباره مراحل ترخیص کالا و یا صادرات بدون دردسر اجناس و کالاهایشان از گمرک به سایر کشورهای جهان است.

در همین راستا برای اخذ مجوزهای لازم گمرکی باید مراحلی را نظیر تهیه و ارسال مدارک و پیگیری حقوقی و قانونی آن را طی کنند.

بازرگانی دوانی، با توجه به تخصصی که در این حوزه دارد؛ تمامی نیازهای تجار و بازرگان را در حوزه مربوط به فعالیتشان رفع و برطرف میکند.

صادرات کالا

مدارک صادرات کالا 

 

تهیه اسناد و مدارک به منظور صادرات کالا یکی از اصلی ترین مراحل در روند پروتکل های قانونی جهت اخذ مجوزهای لازم برای این کار است. در این قسمت ما به صورت مختصر و مفید هر آنچه را برای صادرات به آن نیاز دارید برای شما خوانندگان و بازرگانان عزیز بیان کرده ایم:

صادرات کالا

  •  فاکتور فروش همراه با نام و سمت مدیرعامل یا شخص امضا کننده، نوع و مقدار کالا و قیمت آن
  •  گواهی مبدا به صورت ترجمه شده با زبان انگلیسی یا عربی همراه با آدرس دقیق و کامل تولیدکننده، صادرکننده و آدرس خریدار یا واردکننده و همچنین نام پایانه مرزی جهت عبور کالا
  •  مطابقت اطلاعات درج شده در فاکتور فروش و گواهی مبدا
  •  ارائه درخواست کتبی برای صادرات کالای مورد نظر به صورت انتقال یک سویه و یا امکان ارزیابی در محل
  • تهیه و تنظیم اظهارنامه شامل اطلاعات مختصری در خصوص نام، مقدار و نوع کالای مورد نظر
  •  اخذ مجوز استاندارد ایزو، محیط زیست و رضایت مشتری کالا بر حسب کالای مد نظر
  •  اخذ مجوزهای بازرسی از سازمان حمایت کالا بر حسب مورد مدنظر
  •  اخذ مجوز بهداشت و سلامت کالای مورد نظر از وزارت بهداشت
  •  ارائه فاکتورهای کالا
  •  لیست عوامل بندی و گزارشی از بررسی وضعیت تست، نمونه برداری و بازرسی کالا مورد نظر
  •  بارنامه حمل کالا و گواهی بازرسی
  •  دریافت کارت بازرگانی فرد مسئول از طرف اتاق بازرگانی
  •  ارائه یک نسخه معرفي نامه مطابق بند ج ماده ۳۸۲ آئين نامه اجرايي قانون امور گمركي
  •  کارنه تیر و سیاهه خرید
  •  ارائه یک نسخه از وكالتنامه محضري بازرگان

مراحل گردش پرونده جهت صادرات کالا

 

همانطور که اشاره شد شما برای انجام یکسری فعالیت آن هم خارج از کشور نظیر صادرات و ترخیص کالا از گمرک نیاز به طی کردن یکسری از مراحل دارید که درخواست شما بعد از تکمیل مدارک لازم برای صادرات باید مراحل زیر را به ترتیب و پس از کسب اطلاعات و مشورت های لازم با صاحب نظران و متخصصان این حوزه طی کند:

صادرات کالا

 

  1.  ارائه درخواست صادرات کالا توسط فرد بازرگان جهت ارزیابی آن کالا در محل کار یا گمرک بعد از ثبت در دبیرخانه و بررسی و تایید آن توسط مسئولین مربوطه
  2.  تهیه یک نسخه پیش نویس از اظهارنامه خود در خصوص صادرات کالا
    1.  ورود اطلاعات در پنل کاربری خود در سایت مورد نظر
  3.  انجام مراحل احراز هویت فرد یا شرکت مدنظر به منظور دریافت یک شماره کوتاژ اختصاصی به وسیله واحد تطبیق اسناد و سپس مشخص کردن وضعیت مسیر اظهارنامه جهت ادامه فرایند گردش پرونده
    1.  مسیر سبز نشان دهنده تحویل اظهارنامه به قسمت ارزیابی
    2.  مسیر زرد نشان دهنده کنترل اسناد و تحویل اظهارنامه به قسمت ارزیابی
    3.  مسیر قرمز نشان دهنده کنترل اسناد و ارائه اظهارنامه به کارشناس مربوطه
  4.  بررسی مختصر اظهارنامه ارزيابي كالا توسط شخص مسئول ارزیابی و استعلام نتیجه آزمايشگاهی جهت تضمین کیفیت و استاندارد بودن کالای مورد نظر
  5.  پلمپ کامل درب خروج كاميون هاي انتقال كالا با حضور شخص مسئول ارزیابی تا رسیدن به مقصد و تحویل بار
  6.  مراجعه به فرد مسئول  ارزيابي کننده کالا برای صادرات جهت اخذ شماره ارزيابي و پیگیری وضعیت محصولات خود
  7.  پرداخت هزينه‌هاي لازم به منظور صدور مجوز یا پروانه صادرات کالا
  8.  مراجعه به فرد مسئول  ارزيابي کننده جهت امضا و تحویل پروانه صدور کالا به خارج از مرزهای کشور

مجوزهای صادرات

به طور کلی شرکت های بازرگانی فعال در حوزه صادرات کالاها و محصولات مختلف برای اخذ مجوز لازم برای صادرات  آن کالا به خارج از مرز های کشور بهتر است که همواره از  سه دسته  کالا های تقسیم بندی شده در زیر آگاه باشند :

صادرات کالا

۱- کالاهای مجاز 

منظور از کالاهای مجاز آن دسته از کالاهایی است که صدور آن ها با رعایت ضوابط قانونی همانند قوانین مرتبط با رعایت استاندارد و اخذ گواهی بهداشت انسانی ، دامی ، نباتی و …  دیگر نیازی به کسب مجوز های لازم  توسط مراجع مربوطه نمی باشد.

۲- کالای مشروط 

منظور از کالاهای مشروط آن دسته از کالاهایی است که برای صادرات کالا حتما باید مجوزهای لازم از مراجع مربوط توسط شرکت بازرگانی کسب شود. در واقع هدف اصلی در این نوع کالا کسب موافقت نهایی وزارتخانه های مربوطه و ابلاغ آن توسط وزارت بازرگانی به اداره گمرک کشور می باشد که با این اعلام نظر و موافقت بعد از انجام ارزیابی های لازم دیگر فرد متقاضی برای اخذ مجوزهای موردی احتیاجی به مراجعه به وزارتخانه یا سازمان مربوطه نخواهد داشت.

۳- کالاهای ممنوع الصدور 

منظور از کالاهای ممنوع الصدور آن دسته از کالاهایی است که دولت با صدور آن ها به خارج از مرزهای کشور با توجه به شرایط صادرات همچون عدم رعایت قوانینی نظیر پروتکل های بهداشتی، کیفیت و استاندارد کالا و یا حتی در شرایط خاص زمانی موافقت نکرده و در صورت صادرات غیر قانونی کالای مورد نظر با متخلفین برخورد جدی خواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست