ابراهیم رزاقی در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره امکان تحقق فروش ۲.۳ میلیون بشکه نفت در سال آینده برابر لایحه بودجه تقدیمی دولت گفت: ادعای فروش ۲.۳ میلیون بشکه نفت در روز یک فریبکاری است.
فروش 2.3 میلیون بشکه نفت و کسری جدی بودجه
این بودجه دنبالهروی بودجهریزیهای ۳۰ سال اخیر است که همواره به کسب درآمد از طریق فروش نفت و خام فروشی تکیه داشته است. در شرایطی که فروش روزانه نفت حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز است، ارائه این اعداد در بودجه ۱۴۰۰، کشور را با کسری جدی مواجه خواهد کرد.
انتقال از لایحه ارائه شده بودجه 1400
رزاقی با انتقاد از لایحه ارائه شده بودجه ۱۴۰۰ از سوی دولت افزود: این بودجه برخلاف منافع ملی تدوین شده و از ظرفیت مالیاتستانی برای افزایش درآمدهای پایدار دولت در آن غفلت شده است. حتماً اخذ مالیات و ریلگذاری منابع آن در مسیر تولید، واردات کالاهای غیر ضرور را که با سود فراوانی در حال انجام است، کاهش داده و از فعالیتهای مفسده انگیز اقتصادی جلوگیری خواهد کرد.
وی ادامه داد: با ادامه این روند دولت مجدداً به سمت افزایش نرخ دلار و فروش اوراق قرضه خواهد رفت که کمکی به بخش تولید در کشور نمیکند. بر اساس آمار ۶۵ درصد تولید ناخالص ملی، بدهکاری دولت است که دولت آینده را با مشکل روبهرو خواهد کرد.
شفافیت بودجه در گروی اجبار مدیران به ارائه گزارش
این اقتصاددان در خصوص لزوم ایجاد شفافیت در بودجه اظهار داشت: بودجه کشور از گذشته تا به حال غیرشفاف و مبهم بوده است. ایجاد شفافیت در بودجه در گروی اجبار مدیران دولتی و نظارتی به ارائه گزارش و مطالبهگری از آنان است و دولت باید در مقابل منابع و مصارف سالانه، به مجلس پاسخگو باشد.
به گفته وی، پرداخت حقوقهای نجومی در شرکتهای دولتی پیامد عدم شفافیت در بودجه کشور است.
رزاقی با اشاره به ضرورت انتقاد پذیری مسئولان برای بهبود اوضاع کشور گفت: افزایش شفافیت و نظارت بر بودجه به کاهش تخلفات اقتصادی و نیز کاهش رفتارهای فسادزا در کشور منجر خواهد شد و در پی آن حامیان تخلفات اقتصادی که در جایگاه مخالفت با شفافیت و گزارشگیری اظهارنظر میکنند، شناسایی میشوند.