ترخیص کالا در گمرک

ترخیص کالا چیست؟

ترخیص کالا فرایندی است که در ورود یا خروج یک کالا، انجام می‌گیرد. درواقع برای صادرات و واردات یک کالا، نیاز به انجام مراحل قانونی در گمرکات و آزاد کردن محصول است که به این فرایند، ترخیص کالا گفته می‌شود. برای ترخیص کالا یک سری مجوزات مربوط به کالا نیاز است که فرد صاحب کالا باید آن را از بخش مربوطه تهیه کند.

نقش مهم واردات و صادرات کالا

تقریباً همه کشورهای جهان  واردات و صادرات دارند. صادرات و واردات امری ضروری برای چرخه اقتصادی یک کشور است. با کمک صادرات، ارزهای زیادی را وارد کشور می‌کنیم و در ازای آن می‌توانیم محصولاتی که در کشورهای دیگر تولید می‌شوند را خریداری کنیم. با واردات و صادرات بخش مهمی از نیازهای خریدی کشور برطرف می‌شود. با این حال در کشور عزیزمان میزان واردات کالا بیشتر از صادرات کالا است که در این امر باید تلاش‌های بیشتری کرد.

ترخیص کار کیست؟

ترخیص کار کسی است که کار ترخیص کالا را انجام می‌دهد. این فرد ممکن است صاحب کالا نباشد و تنها به خاطر تجربه بالایی که دارد، فرایند ترخیص کالا را انجام دهد. ترخیص کارها معمولاً یک سری خصوصیت های ویژه‌ای دارند. مثلاً در کمترین زمان، کالای شما را ترخیص می‌کنند و اطلاعات بسیاری در زمینه اخذ مجوز و موارد دیگر دارند.

مجوزهای ترخیص کالا

برای واردات هر کالایی نیاز به مجوزهای گوناگونی است. این مجوزها بستگی به نوع کالا دارند. بیش از 37 نوع مجوز وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها، مجوز استاندارد اجباری، مجوز بهداشت، مجوز ارشاد، مجوز کانون پرورش فکری کودکان، مجوز، وزارت ارتباطات و مخابرات، مجوز قرنطینه دامی، مجوز انرژی اتمی، مجوز قرنطینه نباتی و مجوز حمل‌ونقل است. هر کالایی که وارد کشور می‌شود باید سلامت آن تأیید گردد. از این رو اگر دام یا گیاهی وارد کشور شود، پیش از ورود به کشور باید در قرنطینه نگهداری شوند تا بعد از انجام آزمایشات مشخصی، سلامت آن‌ها تأیید گردد.

چرا باید مجوزهای ترخیص کالا گرفته شود؟

هر کالایی که وارد کشور می‌شود، باید تحت بررسی باشد. از بازی‌های فکری گرفته تا محصولات خوردنی و حتی مصرف کردنی باید از سلسله مراتب مجوزدهی عبور کنند. برخی از کالاها نیاز به اخذ چندین مجوز دارند. شاید به ظاهر بازی‌های فکری و دیگر اقلام نیازی به مجوز نداشته باشند اما هر کدام از این موارد، تعیین کننده سلامت فرد مصرف کننده خواهد بود. چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی، کالاها باید بی خطر باشند. از این رو دریافت مجوز برای هر کالایی الزامی است.

ترخیص کالا از طریق سایت

سامانه جامع امور گمرکی، چندسالی است که فرایند ترخیص کالا را ساده تر کرده است. با این که فرایند ترخیص کالا زمان بر است اما با کمک این سامانه توانسته ایم ترخیص کالاهایی که به یک ماه زمان نیاز دارند را در کمتر از دو هفته انجام دهیم. در ابتدا باید در سامانه جامع امور گمرکی ثبت نام کنید و سپس از قسمت های مربوطه، اسناد مورد نیاز را تکمیل کنید.

شرکت های ترخیص کار

از آن جایی که فرایند ترخیص کالا نیازمند تجربه بالایی است، شرکت های با تجربه در زمینه ترخیص کالا تاسیس شده اند تا از همان ابتدا، کالای شما را در کمترین زمان، ترخیص کنند.

ترخیص کالا از گمرک بوشهر

گمرک بوشهر به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب، دارای ترافیک بالایی است. بخش عمده ای از صادرات و واردات کشور از طریق گمرک بوشهر انجام می‌شود. ترخیص کالا از گمرک بوشهر به دلیل حجم بالای کالاهای وارداتی، به صورت 24 ساعته است تا در فرایند ترخیص کالا، مشکلی به وجود نیاید.

ترخیص کالا از گمرک خرمشهر

یکی از بندرهای معروف که در آن واردات کالا انجام می‌گیرد، گمرک خرمشهر است. گمرک خرمشهر بعد از بندر شهید رجایی، به عنوان دومین بندر کانتینری به حساب می آید. سرعت کار ترخیص کالا در این گمرک تقریباً بالا است. گمرک خرمشهر مجهز به تجهیزات مدرن تخلیه و بارگیری است و از بهترین بنادر برای ترانزیت کالا به کشور عراق است. در این بندر می‌توان به صورت زمینی یا دریایی، کالاها را وارد یا خارج نمود.

ترخیص کالا از گمرک بندر عباس و بندر شهید رجایی

  • از گمرکات مشهور جنوب کشور، می‌توان به گمرک بندرعباس و گمرک بندر شهید رجایی اشاره کرد. برای ترخیص کالا از این گمرکات نیازی به مراجعه حضوری برای اظهار کالا ندارید و فقط کافی است از طریق سایت، اظهار الکترونیکی را ثبت کنید.
  • در ابتدا اظهارنامه را تنظیم کنید.
  • اسناد مربوطه که شامل اسنادی از قبیل فاکتور، مانیفست، مجوزات بهداشت و بارنامه و … را تکمیل کرده و در بخش آپلود سایت، آپلود کنید.
  • پس از تعیین ارزیاب، صورتحساب را پرداخت کنید و پروانه ترخیص کالا را تحویل بگیرید.

 

ترخیص کالا از گمرک بندر انزلی

گمرک بندر انزلی بزرگترین گمرک در منطقه شمال ایران است که 8 درصد از ترانزیت را به خود اختصاص داده است. ترخیص کالا از گمرک بندر انزلی دارای مزیت های منطقه آزاد است. این گمرک بیشترین تجارت را با کشور روسیه انجام می‌دهد. کالاهایی همچون صنایع غذایی، محصولات چوبی، آهن‌آلات، پلاستیک، محصولات شیمیایی و ماشین آلات صنعتی از این گمرک ترخیص می‌شوند.

ارزش کالای وارداتی چگونه تعیین می‌شود؟

قطعاً ارزش کالای ورودی با آن چه به دست شما می‌رسد تفاوت زیادی دارد چرا که هزینه بیمه و حمل‌ونقل و سایر هزینه‌های مربوط به اخذ مجوز و … به آن تعلق می‌گیرد. درواقع ارزش یک کالای وارداتی، ارزش بهای اولیه خرید کالا به اضافه هزینه‌های مربوط به ترخیص کالا و حمل‌ونقل آن است.

ورود اطلاعات از طریق سیستم EPL

اخذ مجوزهای لازم

بازبینی

پرینت اظهارنامه

کارشناس سرویس ( مجازی )

درب خروج

دریافت کوتاژ و تعیین مسیر

صندوق

انبارداری

ارزیابی کالا

رئیس سرویس ارزیابی

خروج کالا

تعرفه واردات کالا به کشور

با توجه به تغییرات سالانه کتاب تعرفه ، واردات کالا تحت تاثیر مستقیم قرار می گیرد. بازرگانان و هر شرکت واردات کالا یی می توانند جهت دریافت خدمات بازرگانی و کسب اطلاعات تعرفه ای و ارزشی مربوط به کالا تماس بگیرند.

واردات کالا از ترکیه

اتوجه به آخرین آمار ارائه شده از گمرک ایران در سال ۱۳۹۵ واردات از ترکیه جزء ۵ واردات برتر از کشورهای مختلف می باشد، به صورتی که حجم واردات کالا از ترکیه به بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تن رسیده بود و از لحاظ ارزش دلاری این مقدار معادل بیش از دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار کالا می باشد. قوانین واردات کالا از ترکیه مانند سایر رویه های واردات کالا به ایران می باشد البته این به جز بخشی از کنوانسیون ها و بخش نامه های تسهیل کننده گمرکی و البته گه گاه کدورت هایی در بخش حمل و نقل و عوارض راه می باشد.

واردات کالا از چین

واردات از چین به ایران بر اساس آمار ارئه شده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۴ معادل ۱۴٫۴۷ درصد و سهم ارزش دلاری آن ۲۵٫۲۲ درصد بوده است. در سال ۱۳۹۵ سهم وزنی واردات کالا از چین ۱۳٫۳۳ درصد و سهم ارزش دلاری آن ۲۴٫۶۲ درصد می باشد. به عبارت دیگر در سال ۹۵ حجم واردات از چین بیش از ۴۴۵۱ هزار تن با ارزش بیش از ۱۰۷۵۳ میلیون دلار بوده است. شرکت ترخیص کارا تمامی فعالیت ها و امور مربوط به واردات کالا از چین را به نحو احسن و با بالاترین دقت و کیفیت و نیز سریعترنی زمان انجام می دهد.

واردات کالا از اروپا

کشورهای اروپایی به عنوان یکی مبادی صادرات به ایران می باشند. واردات کالا از اروپا شامل محصولات متنوعی از قبیل خودرو ، دارویی ، آرایشی و بهداشتی ، پوشاک ، تکنولوژی ، صنعت و … می باشد. سهم هر کدام از کشورها در واردات از اروپا بسته به کالاهایی که بازرگانان ایرانی وارد می کنند متفاوت است. به عنوان مثال سهم واردات کالا از کشور آلمان بیشتر صنعتی می باشد و یا برای کشوری مثل فرانسه خودرو می باشد. قوانین و رویه های مربوط به واردات از اروپا تابع ضابطه ها و تعرفه های مشخص گمرکات ایران است.

فهرست