با توجه به اینکه در حال حاضر برای واردات و صادرات کالا قوانینی وجود دارد طبیعتا افرادی که در این حوزه قرار است مشغول به فعالیت شوند باید در خصوص قوانین امور گمرکی اطلاعات کافی به دست آورند.

در این مورد باید بدانید در حال حاضر شرکت بازرگانی دوانی یکی از بزرگترین شرکت ‌های اجرا کننده و مشاور در امور بازرگانی است که شما می توانید از طریق متخصصین این شرکت در خصوص قوانین وضع شده برای گمرک اطلاعاتی به دست آورید.

همچنین با خواندن ادامه این مقاله نیز خواهید توانست در مورد قوانین صادراتی اطلاعاتی کسب کنید.

قوانین امور گمرکی

ترخیص کالا در حوزه واردات و صادرات از اموری است که برای فعالیت‌ های اقتصادی لازم است در خصوص آن اطلاعاتی به دست آورده و با قوانین و مقررات مربوط به آن آشنا شد.

در اینجا باید بدانید هر قانونی که به تصویب مجلس می رسد باید توسط افراد اجرا شده و تخلف آن طبیعتا جرایمی را به همراه خواهد داشت که در این بین باید بدانید در سال ۱۳۹۰ نیز در خصوص قوانین امور گمرکی نیز مواردی مرتبط به دنیای تجارت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است که ۱۵۶ ماده قانونی دارد.

در این قانون شما می ‌توانید مهمترین نکات عملیاتی در خصوص امور گمرکی و همچنین ترخیص کالا از گمرک را مشاهده کنید. با وجود این امر تمامی افرادی که در زمینه تجارت فعال هستند لازم است این قوانین را مطالعه کنند. از آنجایی که قوانین امور گمرکی به صورت بخش بخش ذکر شده است شما به راحتی می توانید هر آنچه را که می خواهید پیدا کرده و مطالعه کنید.

از جمله مهمترین این بخش ها می توان به تخلفات و قاچاق فرآیندهای گمرکی، تعرفه های گمرکی، انبارها و سردخانه های گمرک، وظایف سازمان گمرک و بسیاری از موارد دیگر اشاره نمود.

قوانین امور گمرکی

قوانین امور گمرکی

آیین نامه اجرایی قوانین امور گمرکی

پس از اینکه قوانین امور گمرکی در سال ۱۳۹۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید در راستای آن، آیین نامه ای نیز در سال ۱۳۹۱ تصویب شده است. این آیین نامه که نکات و جزئیات دقیق تر قوانین امور گمرکی را بیان کرده در راستای تکمیل شدن این قوانین وضع شده است که شامل ۱۳ بخش مختلف می شود.

معمولا در این آیین‌ نامه شما می توانید با نکات مهم در خصوص نگهداری کالا در گمرک، ممنوعیت ‌ها و معافیت ‌های گمرکی، تشریفات گمرکی، قواعد مبدا و کالا های متروکه و بسیاری از موارد دیگر آشنا شوید.

در اینجا می ‌توان گفت ترخیص کالا از جمله مباحث مهم در امور گمرکی بوده که در زمینه صادرات و تجارت کالا افراد باید به آن توجه زیادی داشته باشند.

قوانین امور گمرکی

قوانین امور گمرکی

تعرفه های گمرکی

همانطور که گفته شد در قوانین امور گمرکی موارد متعددی بیان شده که در اینجا می ‌توان گفت تعرفه ها و هزینه های گمرک از اصلی ترین و مهمترین اطلاعاتی است که همه صادرکنندگان و تاجران باید با آن آشنایی داشته باشند.

معمولا در اوایل فروردین ماه هر سال در داخل کشور برای تعرفه های گمرکی همان سال، جدولی تعریف شده که در آن تعرفه کالاها و محصولات مختلف ارائه می شود و افراد می توانند با یک جستجوی ساده در سایت های اینترنتی این جدول را مشاهده کنند.

البته توجه کنید که برای صادرکنندگان، جدول تعرفه های گمرکی دیگر کشورها نیز اهمیت زیادی داشته زیرا این تعرفه می ‌تواند بر روی هزینه های صادراتی اثر بگذارد. برای این امر افراد می‌ توانند از طریق سامانه جامع امور گمرکی بازرگانی دوانی به راحتی با این تعرفه ها آشنا شده و از مشاورین این سایت نیز کمک بگیرند.

قوانین امور گمرکی

قوانین امور گمرکی

کالاهای متروکه و معافیت ها و ممنوعیت ها

همانطور که گفته شد یکی از موضوعات مهم در قوانین امور گمرکی در خصوص کالاهای متروکه یا ضبط شده می باشد. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که این کالاها توسط سازمان جمع‌ آوری و فروش اموال تملیکی با رعایت مقررات به فروش می رسد. لازم است بدانید تا زمانی که این کالاها توسط سازمان به فروش نرسد صاحب کالا می ‌تواند بعد از این که به سازمان مذکور اعلام کرد جهت انجام تشریفات قطعی گمرکی و با رعایت کردن مقررات کالاهای خود را پس بگیرد.

بحث دیگر در خصوص قوانین تصویب شده برای امور گمرکی، در خصوص معافیت ها و ممنوعیت ها می باشد. به طور کلی باید بدانید در جدول تعرفه گمرکی کالاهایی که دارای معافیت هایی هستند ذکر شده اند که افراد با اطلاع از این کالاها می توانند صادرات و واردات راحت تری داشته باشند.

همچنین توجه داشته باشید کالاهایی نیز ممنوع ورود بوده که شامل کالاهای ممنوعه بر اساس شرع مقدس اسلام، اسلحه، فشنگ، گلوله، مواد مخدر و روانگردان، دستگاه های فرستنده، سیستم های استراق سمع، ریز میکروفون ها و ریز دوربین هایی که قابلیت جاسوسی دارند، انواع کالاها و سیستم‌ ها با قابلیت کنترل و شنود، کتاب ها روزنامه ها و هر نوشته ای که بر خلاف عفت عمومی و مذهب رسمی کشور باشد و ….می شوند.

قوانین امور گمرکی

قوانین امور گمرکی

قانون صادرات و واردات

علاوه بر آنچه بیان شد نکته بسیار مهم دیگری که باید به آن توجه کنید قوانین صادرات و واردات می باشد. بدون شک این قوانین که در بحث تجارت و صادرات بسیار مهم است در کنار قوانین امور گمرکی بسیار مورد توجه قرار می گیرد. به طور کلی باید بدانید این قانون در ۴۸ ماده، ۴۵ تبصره و ۱۴ بند تدوین شده است که در سال ۱۳۶۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.

آیین نامه اجرایی این مقررات نیز نشان می ‌دهد که چگونه باید این قوانین را اجرا نمود از این رو مطالعه آن به صورت کامل به صادرکنندگان توصیه می شود. افراد می توانند با کمک این آیین نامه نکات دقیق تر و مهمتری را در خصوص اجرای مقررات صادرات و واردات دریافت کنند.

قوانین امور گمرکی

قوانین امور گمرکی

قانون مبارزه با کالاهای قاچاق

دیگر قانون وضع شده در شورای اسلامی، در خصوص مبارزه با کالاهای قاچاق می باشد. این قانون اگرچه به طور مستقیم در ارتباط با صادرات نمی‌ باشد اما طبیعتا این قوانین نکات بسیار خوبی را برای صادرکنندگان و تجار ارائه داده که توجه به آن به افراد کمک می کند تا فعالیت تجاری درستی داشته باشند.

هنگامی که شما به عنوان تاجر مهمترین قوانین قاچاق کالا را بدانید می توانید تخلفات تجاری را شناسایی کرده و از آن دوری کنید. این قوانین نیز در ۱۰ فصل و ۷۷ ماده قانونی تنظیم شده است که دارای بخش‌ های مختلفی می باشد و دارای نکات زیادی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست